Wվ؈D

ע
, ̘ICw, , Ї, V, Aedas, GDADн
鿴 View Gallery
AedasGDAD컛Ƹ۳̘ICwˢVݰH1DƬ

齭а³ɽ´¶λ顰Vݳиġݳһ피aIc500IRڴ係ą^һKƴDƸ۳ĿaƬ^aǾCwĿհAedasȫOӋIFcV|ʡOӋоԺ޹˾M“wͬ˻Ƹ۳Ŀ4̖OӋ230׵ؘ˞׵ĽȺˢ˰H

Guangzhous beating heart is Tianhe and Baiyun which is the up and coming new town set to become the citys second largest CBD. As part of a larger push to fill the gap in Guangzhous industrial-city landscape, GHD Yungang City has attracted a plethora of Fortune 500 companies to set up offices. Led by Aedas Global Design Principal Kevin Wang, in collaboration with GDAD, the project is conceptualized as a 230-m tall mixed-use complex comprising of two twin towers and a plaza, which will become the latest addition to Guangzhou Baiyuns skyline.

AedasGDAD컛Ƹ۳̘ICwˢVݰH2DƬ
̄պą^؉KB
Baiyun CBD aerial view


Ƹ۳λڰɽ´ǼaI͹һwĿCw4̖؉K̘Īõoƅ^Sɵ|ȞҎľG[ɽɫ^YԴԽ

҂ҪһlLļʹɞƬ^|ýYһϵИ־ԵOӋ…^SH_ĿgΑBcһoδ^f

GDH Yungang City sits at the base of the spectacular Baiyun Mountain range. It is a mixed-use development including industrial, commercial and public land. Located in a prime spot adjacent to Baiyuns central nucleus and the citys main highway. Plot 4 which is the land designed to specifically cater to business and commercial use, features urban green space to the east and panoramic views of the mountain ranges.
Aedas Global Design Principal Kevin Wang posits the project as Baiyuns vertebrae, one that will lay the foundation for future development and growth. Guided by a series of iconic designs, we will reconstruct Baiyun New Towns skyline with dense, undulating spatial forms that are uniquely futuristic. he says.

AedasGDAD컛Ƹ۳̘ICwˢVݰH3DƬ
ܲ
function layout


̘ĪսȺOӋѭFгпg߉݋԰ƅ^FаlչSʿvMڳþ^YԴҕͨȵͬrf{߶230׳ߌӵؘ˞׵ĽȺȻ߅cFkȺͬLɃȫH

c߅؉KeλOgγõą^MFPϵ޶ȱ⌦ҕI270ȟoړĘO°ɽ^w]ߌӌ@ҕXȸFꠌߌkO빫@һߌDŽtx@ɵOײȹǞօ^̘Iͨ^e䲼ڵ؉KȲI̘Icڽֽ̎׌γɳЏVȺߵec߅͏ȵ_lMFԼȻYԴһͬγgܵ͵ϱHɽӴS

The massing design follows the citys existing topography, building additional sight-seeing corridors that will fully capitalize on the surrounding scenery. GDH Yungang Citys height of 230 m perfectly integrates it into the surrounding urban flora, blending it seamlessly in with the infrastructure in its vicinity.
With balanced spacing between the high-rises and surrounding development, the design seeks to avoid direct building-to-building view and generate unobstructed 270-degree mountain views. To avoid visually-oppressive impact to the park, high-rise buildings below 100m are placed close to the park while the other two iconic towers are located along the main highway rather than the park-adjacent. The podium will be a commercial strip where multiple nodes are created inside the plot through a staggered layout. This is complemented by a city square formed at the corner of the development. With low-rises on the outer ring and high-rises at the nucleus of Baiyun New Town, a sinuous skyline is created, emulating and echoing the mountain ridgeline.

AedasGDAD컛Ƹ۳̘ICwˢVݰH4DƬ
eλC^
Tower placement for view maximization

AedasGDAD컛Ƹ۳̘ICwˢVݰH5DƬ
ߌɵO
Development is adjacent to main high-way


230׺190׳ߌǽMɵĘ־pǴ˴OӋc֮һFѭvʷ}؅^FԓPh្LԪͨ^BmıƤģMPĴγͦϵAʾ³ǵٴpòͨOӋԲĻͻOͨ͸ĵ_w̎ĽԃAбԏp݆

GDH Yungang City contains two twin towers standing at 230 m and 190 m each. As a homage to Guangzhous cultural history and rich landscapes, the architectural theme is inspired by the concept of voyage. A folded and layered façade on the west tower mimics wind sails, soaring towards new heights. The shared lobby has a three-storey high ceiling, with glass-ribbed curtain walls that add grandeur to ones arrival experience. The metal canopy at the entrance is slightly sloped to accentuate the twin towers contoured silhouettes.

AedasGDAD컛Ƹ۳̘ICwˢVݰH6DƬ
ߌp־
Iconic twin-tower facades

AedasGDAD컛Ƹ۳̘ICwˢVݰH7DƬ
ͦϵ
Surging tower formations

AedasGDAD컛Ƹ۳̘ICwˢVݰH8DƬ
k
Sloping metal canopy


p|ȵĪkQM[Ļʽږ|ͨ^ƒɷN挦γͨLyһL񾀗lwcͬrkǾO픻@ṩ|@kƷ|ͬrMɽ

The east-facing office towers feature vertical façade element with symmetrical lines in order to create uniformity with subtle details. Meanwhile rooftop gardens are created offering astonish park view.

AedasGDAD컛Ƹ۳̘ICwˢVݰH9DƬ
QM[Ļ
Vertical and horizontal curtain walls


ȹ̘Iýօ^ʽOӋڶӽ24СrB“؅^̘IMһۼ߅ЧͬrF꠴˰ӏVVVڃȵĴgc߅̘IγɻaƬ^OӋڵijЏVpĽLd̘IչʾܵcڏVľ^һͬγɾ̘Iڿg
The retail at podium-level adopt a block-style design attached to a 24-hour inter-connecting public corridor. Multiple public shared areas are devised, including communal and recreational spaces, to accompany the commercial activity within the development. In order to attract pedestrian flow, an imposing plaza is positioned at the southwestern gate and it simultaneously functions as a lively touchpoint within the development.

AedasGDAD컛Ƹ۳̘ICwˢVݰH10DƬ
̘IϽڏV
Plaza at southwestern gate

AedasGDAD컛Ƹ۳̘ICwˢVݰH11DƬ
VB
Podium half-aerial photo


҂ϣ@ȫоCwHܞṩ_TҊGʽܳɞ³ǻmo^ɽ͑׃

It is our hope that this new mixed-use project can inject vitality into the Baiyun area and create more opportunities for urban greening. C Global Design Principal, Kevin Wang.

AedasGDAD컛Ƹ۳̘ICwˢVݰH12DƬ
̘Ig
Vibrant commercial space



ĿD

AedasGDAD컛Ƹ۳̘ICwˢVݰH13DƬ


AedasGDAD컛Ƹ۳̘ICwˢVݰH14DƬ
|
       
AedasGDAD컛Ƹ۳̘ICwˢVݰH15DƬ        


AedasGDAD컛Ƹ۳̘ICwˢVݰH16DƬ
Ƚ


ĿƸ۳Ŀ4̖أ
λãЇV
OӋĿAedasV|ʡOӋоԺ޹˾“w
IV|õؼF޹˾
e257,600ƽ
ݣM
AedasҪOӋˣȫOӋ

Location: Guangzhou, China
Design and Project Architect: Aedasjoint venture with GDAD
Client: Guangdong Land Holdings Limited
Gross Floor Area: 257,600 sq m
Design Directors: Kevin Wang, Global Design Principal


ԴAedasṩwAedas


Wc؟•WվעԴWЃݰٌWDdՈע̎
, ̘ICw, , Ї, V, Aedas, GDADн

OӋδ

oՓںηoՓƷҎģoՓǷOӋPIСoՓǷѳɹWšIOӋֻҪ뷨ЄWԸṩһչʾԼ_

Ͷ]䣺submit@iarch.cn         Ͷ

Saӆ醡

΢̖iarch-cn

䛌W  |  罻~̖䛣

 

]...
uՓdՈԺ

(13461 articles)


̘ICw (68 articles)


(60 articles)


Ї (3396 articles)


V (4 articles)


Aedas (174 articles)


GDADн (3 articles)



国产精品天堂av_国产VA免费精品观看_大杳焦伊人久久综合福利_青娱乐首页分类久久91